dinsdag 30 juni 2015

Review Prym Love stoffenmix


IMAG0368.png IMAG0369.png
Prym Love is met nieuwe stoffenpakketjes op de markt gekomen in 5 hippe, frisse kleurmixen. Ik vond ze zo leuk, dat ik ze gelijk heb ingekocht en natuurlijk zelf ook even uit wilde proberen :)

De kleurmixen zijn verkrijgbaar in het groen, blauw, rood, roze en grijs.

Er zijn pakketten voor het maken van espadrilles laarzen in de maten 26 tot 35. 
Dit pakket bevat 30 x 140 cm katoenen stof, 30 x 140 cm katoenen baby ribstof, 2 Handmade labels en een werkbeschrijving.

Er zijn pakketten voor het maken van espadrilles schoenen in de maten 26 tot 35.
Dit pakket bevat 2 keer 40 x 45 cm katoenen stof, 2 Handmade labels en een werkbeschrijving.
En er zijn pakketten voor het maken van kleding in de maten 104 tot 134.
Een kleding pakket bevat 2 keer 40 x 140 cm katoenen stof, 1 keer 40 bij 70 cm rekbare jersey stof, 2 Handmade labels en een werkbeschrijving.
De stof is voldoende voor het maken van 2 rokjes, een jurkje, een dubbelzijdig rokje of een rokje en een shirtje.

Mijn keuze om te maken is gevallen op het schattige halterjurkje en de espadrilles laarzen.

Bij het stoffenpakket zit een werkbeschrijving met een handige maattabel waar je per item en per maat kunt lezen welke afmeting stof je moet knippen.

Bij elke stap staat een foto toegevoegd, dus de beschrijving was makkelijk te volgen. Ik had het met ongeveer twee uurtjes af, dus een snel resultaat voor een superleuk jurkje!

Tess kon niet wachten tot ze het aan mocht :)

                 De espadrilles laarzen waren ook zeer goed te doen.
Je hebt nog wel een paar extra materialen nodig om de laarzen mee te kunnen maken, namelijk:


Aan de achterkant van de werkbeschrijving zit een patroonblad met de patroondelen per maat aangegeven met verschillende stippellijnen, zoals je van naaipatronen gewend bent.

Eerst strijk je de ribstof en katoenen stof op elkaar met dubbelzijdig plakfix. Daarna trek je de verschillende patroondelen over en knip je de stof uit volgens de patroondelen.
Je volgt de werkbeschrijving om de laarzen in elkaar te zetten.

Bij deze laarzen zit de kanten rits aan de buitenkant. Deze ritsen zijn dé trend van 2015 en een hit sinds het tv programma "Door het oog van de naald". De rits is niet langer het ondergeschoven kindje dat je aan de achterkant van je stof verwerkt, maar mag gezien worden!

De stof naai je op de zolen met een festonsteek. Ik heb Catona25 gebruikt, een garen van 100% katoen. Het is maar een klein bolletje, zodat je niet een grote bol hoeft aan te schaffen waar je vervolgens veel van overhoudt. Je kunt natuurlijk ook een restje garen gebruiken dat je nog hebt.

Een superhippe laars die zit als een pantoffel!

Ik kan je deze pakketten van harte aanbevelen. Ze zijn makkelijk om te maken en geven in een korte tijd een superleuk resultaat!

3 opmerkingen: