dinsdag 28 april 2015

Pimp je shirt

Helemaal leuk vind ik het, om een simpel basis shirt om te toveren tot een uniek gepersonaliseerd shirt dat niemand heeft. Ik heb een dochter van bijna 6, dus altijd een gewillig slachtoffer om er één voor te maken ;)

Tess wilde graag een My Little Pony op haar shirt. Met wat lint, strikjes, roosje en een My Little Pony strijkapplicatie ging ik aan de slag.Om de strijkapplicatie erop te strijken, verwarm je de strijkbout op de hoogste stand. Strijk eerst de plaats waar de applicatie moet komen goed glad. Leg de applicatie op de juiste plaats en strijk hem met een theedoek ertussen, tot hij goed vastzit. Test dit door met je nagel aan de randjes te voelen. Keer daarna het shirt binnenstebuiten en strijk hem aan de binnenkant ook nog een keer goed na.

Vervolgens heb ik elastisch roezelband op een aantal plaatsen vastgespeld en gestikt onder de naaimachine.Het zigzagband heb ik niet vastgespeld, om het goed te kunnen geleiden onder de naaimachine.
Het strikje naaide ik langs de rand vast met naald en draad in de plooien van het strikje:

Onderaan het shirt zit een klein stukje lint vastgestikt als labeltje,
met nog een roosje erop:
En tadaa; klaar is het shirt!Het rokje kan dubbelzijdig worden gedragen. De stof voor het rokje kocht ik bij Pika. Zij verkopen kant en klare stoffenpakketten met of zonder patroon. Ideaal om stof, lint en elastiek op elkaar afgestemd in 1 pakket te hebben zodat je meteen aan de slag kunt!


En een rok moet natuurlijk lekker kunnen zwieren ;)1 opmerking: