dinsdag 19 mei 2015

Trakteren op school


Hoera, Tess is 6 jaar geworden! Op school heeft zij getrakteerd op appels in een gezellig hoesje.

Mijn lieve schone moeder is een echte haakSTER en heeft deze appelhoesjes gehaakt met Rico Creative Cotton en haaknaald 4,5. Het originele patroon vind je hier.

Met wat aanpassingen haakte zij ze zo:

Toer 1: Haak een magische ring, haak twee losse voor het eerste halve stokje, haak 11 halve stokjes, sluit de ring met een halve vaste (12)
Toer 2: 2 halve stokjes in elk half stokje, sluit met een halve vaste (24)
Toer 3: Haak (2 halve stokjes in eerste halve stokje, 2 halve stokjes). Herhaal tot einde toer, sluit met een halve vaste (32)
Toer 4: 2 halve stokjes samenhaken met een vaste (2x), 24 halve stokjes, dan weer 2 halve stokjes samenhaken met een vaste (2x). NIET SLUITEN (28)
Toer 5: Keer, eerste twee halve stokjes samenhaken met een vaste, 24 halve stokjes, laatste twee halve stokjes samenhaken met een vaste (26)
Toer 6: Keer, eerste twee halve stokjes samenhaken met een vaste, 22 halve stokjes, laatste twee halve stokjes samenhaken met een vaste (24)
Toer 7: Keer, eerste twee halve stokjes samenhaken met een vaste, 20 halve stokjes, laatste twee halve stokjes samenhaken met een vaste (22)
Toer 8: Keer, 22 halve stokjes (22)
Toer 9: Keer, eerste twee halve stokjes samenhaken met een vaste, 18 halve stokjes, laatste twee halve stokjes samenhaken met een vaste (20)
Toer 10: Keer, eerste twee halve stokjes samenhaken met een vaste, 16 halve stokjes, laatste twee halve stokjes samenhaken met een vaste; doorhalen met de kleur van het blaadje / de afwerkrand (18)

Vanaf hier begint het haken van de lus, afwerkrand en blaadje.
Toer 11: 1 losse, 1 vaste, 15 losse, 1 vaste in de eerste vaste zodat een lus ontstaat. De lus omhaken met vasten.

Op de linkerpunt van de opening de blaadjes haken als volgt:
7 lossen, in de 2e losse vanaf de haaknaald 1 vaste, 1 half stokje, 3 stokjes. In de laatste losse haak je 1 vaste, 1 losse, 1 vaste.
Dan aan de andere kant van het blaadje:
3 stokjes, 1 half stokje, 1 vaste, in de laatste steek 1 halve vaste.

Haak over het midden van het blaadje halve vasten. Eindig dit blaadje met een halve vaste in de rand van het hoesje waar je bent begonnen met de 7 lossen (dan valt het blaadje mooier).

Het volgende blaadje is hetzelfde, alleen aan het eind haak je verder de rand af.

Hecht alle draadjes af en naai een knoopje onder de blaadjes.

De manden scoorde ik bij de kringloop, een grote voor in de klas en een kleintje om de klassen mee rond te gaan langs de juffen en meesters. Ik naaide er een stofje in afgezet met pompom band.
Ze was er superblij mee!


Tot en met 31 mei kun je nog gebruik maken van 15% korting op je bestelling in de shop met de kortingscode Tess6.
1 opmerking: